[No translation for key: global] Nieuws
Nieuws

Geslaagde Open Monumentendag 2024 met NVM als nieuwe partner

Afgelopen weekend werden de jaarlijkse Open Monumentendagen gehouden. Na een feestelijke aftrap in Hilversum op vrijdag 13 september waren er in het weekend zo’n 5.000 monumenten te bewonderen. Waaronder ook een vijftigtal monumenten die bij NVM makelaars op dit moment te koop staan.

GB
Gerco van den Berg
16 september 2024
Open Monumenten Dag

Landelijke opening

Als nieuwe partner was NVM uitgenodigd om op vrijdagavond bij de landelijke aftrap aanwezig te zijn. Namens de NVM waren Anneke Haak-Bronsema (portefeuillehouder in Bestuur vakgroep Wonen) en Dennis Pel en Daniëlle Göttgens-Kaljee (bestuur afdeling ’t Gooi) aanwezig.

Het startsein voor de Open Monumentendag 2024 werd gegeven vanuit mediastad Hilversum. Een afgeladen Dudokpark zag hoe ambassadeur Janny van der Heijden samen met burgemeester Gerhard van den Top, de grote gouden Open Monumentendag sleutel omdraaide en daarmee het monumentale Hilversumse Raadhuis in vuur en vlam zette.  Op het raadhuis verscheen een prachtige lichtshow, waarbij ook het NVM logo mooi zichtbaar was.

Samenwerking NVM met Open Monumentendag

De samenwerking tussen NVM en Open Monumentendag is met name gericht op de promotie van te koop staande monumenten. Het verkopen van een monument kan namelijk een lastige(re) opgave zijn. Meedoen met Open Monumentendag biedt daarbij nieuwe kansen voor te koop staande monumenten, met een kijkers- en koperspubliek dat zich intrinsiek al meer voor monumenten interesseert.

Dit jaar deden een vijftigtal monumenten (in verkoop bij NVM makelaars) mee met de Open Monumentendag; van karakteristieke monumentale molen tot prachtig rijksmonumentaal pand met trapgevel. Een bemoedigende start voor de eerste deelname! Samen met de deelnemende makelaars, het bestuur van de vakgroep en de stichting Nederland Monumentenland gaan we de komende weken deze eerste deelname evalueren.

Open Monumenten Dag 1