[No translation for key: global] Nieuws
Nieuws

Nieuwbouwproject ‘Boss’ in Capelle aan den IJssel winnaar van de NVM Nieuwbouwprijs 2024

12 september 2024
Nieuwbouwprijs 2024

Project ‘Boss’ in Capelle aan den IJssel is winnaar van de NVM Nieuwbouwprijs die zojuist is uitgereikt op de NVM Nieuwbouw-dag die dit jaar plaatsvindt in Nijmegen. De NVM Nieuwbouwprijs is bedoeld om extra aandacht te geven aan een nieuwbouwproject dat in de ruimste zin aansluit op de lokale vraag en meerwaarde biedt voor de woningvoorraad en de directe omgeving.

Makelaars weten als geen ander waar er lokaal vraag naar is. Soms wordt er gedacht aan bouw van een appartementen, terwijl er vraag is naar grondgebonden woningen.

Uit de zestien inzendingen voor de nieuwbouwprijs (zie juryrapport) komt de jury* tot de volgende conclusie: Bij het winnend project zijn de makelaar Van Herk Nieuwbouwmakelaars en de ontwikkelaar Mahler Vastgoed Ontwikkeling erin geslaagd een plan te ontwikkelen en te realiseren wat aansluit op de lokale vraag.

De ontwikkelaar zocht al in een vroeg stadium de samenwerking met de makelaar. Hun lokale kennis, onderling vertrouwen en doorzettingsvermogen hebben bijgedragen aan het succes.

Ook al is de NVM Nieuwbouwprijs geen gebiedsontwikkeling- of architectuurprijs, het winnend project zou in haar omgeving op die terreinen hoge ogen scoren. De wijze waarop het project is ingepast in de omgeving en de creativiteit die is ingebracht om de uitdagingen van de locatie het hoofd te bieden verdiend een groot compliment.

Winnend project Boss onderscheidde zich vooral ook door de mate waarop de omgeving en belangstellenden invloed hebben gehad op het plan, de verschijningsvorm en de woningplattegronden.

*) De jury van de NVM Nieuwbouwprijs 2024 bestaat uit:

  • Anke Bodewes, erelid NVM, Register Makelaar, woningmarktconsultant;
  • Karsten Klein, directeur Belangenbehartiging Vereniging Eigen Huis;
  • Jacos van Zelst, directeur Realisatie Woningbouw, Ministerie VRO.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met NVM-woordvoerder René Loman via de NVM-perslijn 06 - 2147 7627 of mail: r.loman@nvm.nl